header

  • images/szatmarcseke_slide/slide01.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide02.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide03.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide05.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide06.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide07.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide08.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide09.png

CINKEFÕZÕ PROGRAM 2007.

kosar

 

 

M E G H Í V Ó

 A szatmári települések vendégszeretõ lakossága
és a Falusi Turizmus Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Szervezete
tisztelettel meghívja önt és kedves partnerét
a
2007 február 24-25.-én
(SZOMBAT – VASÁRNAP)
megrendezésre kerülõ

IX. NEMZETKÖZI CINKEFÕZÕ FESZTIVÁLRA ÉS NÉPI ÉTELEK BEMUTATÓJÁRA, AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ KIEMELT GASZTRONÓMIAI NAGYRENDEZVÉNYÉRE

A rendezvény az „Észak–alföldi Régió Ajánlásával” megtisztelõ címet viseli

A verseny színhelye: Szatmárcseke Általános Iskola és Mûvelõdési Központ
A verseny fõvédnöke: KISS PÉTER Munkaügyi Miniszter
Fülöp István a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyûlés elnöke


A RENDEZVÉNY RÉSZLETES PROGRAMJA
24. SZOMBAT
10,00 h LIBAFOGÓ VERSENY
…..a települések csapatai részére.
10, 30h A VERSENY ÜNNEPÉLYES MEGNYITÁSA:

Köszöntõt mond: Sarkady Pál polgármester
A rendezvényt megnyitja: Dr. Hanusz Árpád
A Falusi Turizmus Megyei Szervezetének elnöke

• a versenyzõ csapatok rövid bemutatása
Termékbemutatók
Ø szilvalekvár, szilvapálinka, aszalt szilva kóstolás
Ø kirakodóvásár
Ø népi mesterségek bemutatkozása
Ø gasztronómiai különlegességek, feledésbe merült ételek sütemények, kalácsok bemutatása, fotózása, receptismertetés
Ø a versenyzõ települések specialitása.
Ø versenyzõ települések kiállításának megtekintése
Ø Kölcsey emlékszoba bemutatása

(Minden versenyzõ csapat kötelezõen fõz „cinkét” és tetszés szerint egy menût, amit a zsûri értékelni fog.)

11, 00h Kulturális mûsor:
Citerazenekarok néptáncosok, énekkarok, ifjúsági színjátszók bemutatója (folyamatosan)
Zenta melletti Felsõhegy Mûvelõdési Egyesület bemutatója


13,30h A VERSENYZÕ CSAPATOK SORSZÁMUKNAK MEGFELELÕEN FOLYAMATOSAN TÁLALJÁK FEL A MENÛT, A ZSÛRIZÉSHEZ ( A KIJELÖLT ASZTALHOZ)

13,30h ebéd /a megfõzött ételek folyamatos kóstolása/

15, 30h Kölcsey síremlék megkoszorúzása

16h ÜNNEPÉLYES EREDMÉNYHIRDETÉS ÉS DÍJKIOSZTÁS

20, 00h. –tól – 03, 00h. “PULISZKA” BÁL (élõ zenével)
Ø nyitótánc
Ø zene: tombola
Ø “puliszka” bál szépe választás

25. VASÁRNAP
7, 00h.
• Falusi disznóvágás fogópálinkával és forralt borral
• füle –farka kóstolás
• reggelire hagymás vér
Reggeli után
A TÉRSÉG IDEGENFORGALMI LÁTNIVALÓINAK BEMUTATÁSA (igény szerint).
Ø (Lovas kocsis (szánkós) kirándulás ebédig)


13, 00h. Disznótoros ebéd majd hazautazás
CINKE RECEPTJE:
A meghámozott, karikára vágott krumplit annyi sós vízzel tesszük fel fõzni, hogy ellepje, A megfõtt krumplit csomómentesre törjük, majd a saját fõtt levébe visszahelyezve folyamatos keverés mellett lisztel sûrítjük. Jól összefõzzük. Kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, majd olajban mártott evõkanállal kiszaggatjuk és ízlés szerint hordós káposztával, hagymászsírral, kapros juhtúróval, libamájjal, tepertõvel, tejjel nyakon öntjük és összekeverve tálaljuk.

 


Vissza

© 2021 CK média