header

  • images/szatmarcseke_slide/slide01.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide02.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide03.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide05.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide06.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide07.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide08.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide09.png

XIV. Nemzetközi Szilvalekvárfőző Verseny - 2012. augusztus 17-18.

lekvar 2012Szatmárcsekén ismét füst száll fel a vályogból rakott katlanokból, ahol két napon keresztül folyamatos kavarás mellett fő a szilvalekvár, cukor és más adalékanyag hozzáadása nélkül.

A verseny helyszíne a Kölcsey Ferenc Kulturális és Turisztikai Központ mögötti rendezvénypark (Honvéd u. 6.), ahol az ünnepélyes megnyitóra augusztus 17.-én 14.00 órakor kerül sor. Immár 14. alkalommal hívjuk és várjuk Önöket, hogy részt vegyenek  az egész éjszakán át tartó kavarásban.

Évről-évre 25-30 hazai és külföldi település biztosítja a jó hangulatot, mindenki megkóstolhatja a ciberét, majd a szilvalekvárt. A helyszínen nemcsak kóstolásra van mód, hanem az elkészült lekvárok megvásárlására is, a csapatokon kívül őstermelők is kínálják az általuk készített különféle lekvárokat, terményeket, házi tésztákat, szőtteseket. Kirakodóvásár, népi mesterségek bemutatója is része a programnak.
A szabadtéri színpadon mindkét nap néptáncosok, népzenészek szórakoztatják a kedves vendégeket, a gyerekek játszóházban ügyeskedhetnek. A rendezvény keretében bemutatóterem és kóstolóhely, szabadtéri színpad, valamint Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér ünnepélyes átadására is sor kerül.

Az elkészült szilvalekvárokat szakértő zsűri értékeli, majd az eredményhirdetést és a rendezvény zárását augusztus 18.-án 14.00 órakor tartjuk.

Belépő: 300.- Ft / fő.

Érdeklődni: 06 – 70 – 377 - 8570, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , www.szatmarcseke.hu.

A részletes program elérhető lesz a honlapunkon is.


Vissza

© 2021 CK média