header

  • images/szatmarcseke_slide/slide01.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide02.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide03.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide04.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide05.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide06.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide07.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide08.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide09.png

vendeg

Üzenet küldése

Subject *
Név *
e-mail *
Bejegyzés *
Kép ellenőrzés *
   
 

Katona László: Budapeströl írok

Ha jól emlékszem hetedik éve minden nyáron Szatmárcsekén töltünk legalább két hetet. Nagyon szeretjük a falut és a környéket. Amit a weboldalról hiányolok az az idei (2006) programajánló. Jó lenne elöre tudni, mikor lesznek a fesztiválok és egyéb rendezvények, de csak a tavalyiakról találtam információt.


Sok sikert, és üdvözlet a falunak, idén is megyünk!!!

Katona László és Szatmári Katalin (Budapest)

2006. május 15., hétfő

gusty@hu.inter.net: Gondolatok

Anyukám Szatmárcsekében született. Én gyerekkoromban sokat nyaraltam mamámnál és a rokonoknál. Már férjhez mentem és nem igazán van idő a munka mellett, hogy ellátogassunk ebbe a kedves kis faluba. Nagyon sajnálom, hogy a rokonaimmal nem igazán találkozom és nem tartjuk a kapcsolatot. Nagyon szerettem ott nyaralni imádtam a "boci szagot". Igazi falusi nyarak voltak. Az én gyerekeim már el sem tudják képzelni milyen egy igazi faluban nyaralni, ami ráadásul nagyon szép. Köszönöm, hogy megoszthattam ezt a pár gondolatot Önökkel.

2006. március 26., vasárnap

Gedeon: Kérdés

Mint már korábban írtam, lemaradtam a "Cinkéről", de ennek ellenére elszeretnék látogatni Csekére.
Sokat hallottam a Kopjafás temetőről, most ezt szeretném megnézni a családommal. Kérdésem:
Állandóan látogatható-e, vagy van valami időkorlátozása a belépésnek?

2006. március 06., hétfő

Zsuzsa: Kedves Gróf Erzsébet!

A szatmári települések vendégszerető lakossága idén nyolcadjára rendezi meg a Nemzetközi Cinkefőző Verseny és Népi Ételek Kavalkádját Szatmárcsekén. Az állatbarátoknak nem kell megijedni, nem a kistermetű madár kerül terítékre, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tájjellegű ételét készítik el ügyes kezű szakácsok.
A cinke - másutt puliszka, dödölle, tócsni és ki tudja még milyen névre hallgató étel - mellett egyéb népi ételek és programok is várják az érdeklődőket.

CINKE repeptje:
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 40 dkg liszt. A meghámozott, karikára vágott krumplit annyi sós vízzel tesszük fel főzni, hogy ellepje. A megfőtt krumplit csomómentesre törjük, majd a saját főtt levébe visszahelyezve folyamatos keverés mellett liszttel sűrítjük. Jól összefőzzük. Kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, majd olajba mártott evőkanállal kiszaggatjuk és ízlés szerint hordós káposztával, hagymás zsírral, kapros juhtúróval, nyakon öntjük és összekeverve tálaljuk.

Talán azért szét kéne nézned, és nem másokat hülyének nézni. Hova való vagy? Gyere Szatmárba, meglepődnél a kedves embereken, a jó ételeken, italokon.

2006. február 28., kedd

fincim: Gratuláció

Csak gratulálni tudunk, minden szervezőnek és aktív résztvevőnek! Remek volt, így tovább!!
Gedeon, tényleg sajnálhatod!

2006. február 28., kedd

Tájékoztató: Üzi...

Valóban bűn kihagyni ezt a rendezvényt... :) Csak szólok, hogy jövőre is február utolsó hétvégéjén lesz!

2006. február 28., kedd

Gedeon: Lemaradtam...

Figyelmetlen voltam. Mea Culpa, mea culpa!
Így hát lemaradtam. De, majd jövőre!!!

2006. február 27., hétfő

Rammlinci: Király volt a cinke-bál!

Kedves Gróf Zsike, jelentem megkajáltuk az összes cinkét, és elég dagik voltak(lehet az ön által etetett egyedek voltak), na jó nem vagyok gonosz, majd legközelebb jöjjön el és meglátja mlyen jó buli volt!

2006. február 26., vasárnap

Tájékoztató: Kedves Gedeon!

A friss hírek között először csak a cím látható, és az a dátum, amikor az adott hír felkerült az oldara. Akinek felkeltette valamelyik cím az érdeklődését, az a "Tovább..." felíratra klikkelve olvashatja majd el a teljes szöveget..., ahol ebben az esetben ki is derül, hogy február 25-26. volt a rendezvény időpontja.

2006. február 26., vasárnap

fincim: Válasz Gróf Erzsébetnek

Tisztelt Gróf Erzsébet! Hihetetlen tájékozatlanságáról tesz tanubizonyságot, néhány mondatában. Tényleg látogasson el a rendezvényre, sokat tanulhat/unk a vidéki emberektől. ha pedig viccelt...nos akkor is látogasson el, megéri. Én már alig várom, már csak egyet kell aludni :-)

2006. február 24., péntek

Gedeon: Kérdés

Hát akkor volt, vagy lesz? "Cinkécske" azt írja 02.22-én: "...már csak három nap..." Itt az oldalon a FRISS hírek között az szerepel, hogy január 17-re várnak(vártak) mindenkit a rendezvényre.
Most, akkor elinduljak a rendezvényre, innen az ország másik végéből, vagy ne induljak el????

2006. február 24., péntek

Bakóné Nyiri Zsuzsanna: Jókívánság

Mindenkinek jó szórakozást, nemes versengést kívánok.

2006. február 23., csütörtök

Babusa Sándorné: Honlap

Gratulálok az oldalhoz. Igényes, szép, hasznos információkat tartalmazó honlap.

2006. február 23., csütörtök

cinkécske: Cinke...

Már csak három nap és lesz nagy dinom-dánom, s eszem-iszom csuhajja!!!! Tod, alig várom...

2006. február 22., szerda

Önkormányzat: Tisztelt Gróf Erzsébet

A "Cinkefőző" versenyt - amely idén elnyerte az "Észak-alföldi régió ajánlásával" megtisztelő címet - immár 8. alkalommal rendezzük meg, és egyáltalán nincs köze az Ön által említett madárhoz. A "cinke" egy hagyományos, szatmári tájjellegű étel, mely főtt krumpliból, lisztből, só hozzáadásával készül, tálalható savanyú káposztával, túróval, sült szalonnával, sült kolbásszal... stb. Rendezvényünkön a környékbeli települések főzőcsapatain kívül határainkon túli települések is képviseltetik magukat. Mindegyik csapat kötelezően főz "cinkét", valamint ezen túlmenően egy menüt is, melyet jeles szakemberekből álló zsűri bírál el. Néptánc, népdal csoportok műsorai színesítik a programot. Amennyiben lehetősége van rá, látogasson el Ön is rendezvényünkre!

2006. február 21., kedd

Korpás István: Tisztelt és nagyrabecsült Gróf Erzsébet!!!

Mielőtt baromságokat írna le ellőtte nem ártana tájékozódni.
A CINKE az egy faslusi népi eledel aminek semmi köze nincs az állatokhoz ugyanis növényi eredetű étel.
Hogy miből és hogyan készül arról bővebb felvilágosítást kérhet ha elmegy a rendezvényre.

Tisztelettel egy volt csekei lakos.

Debrecen 2006.február.21

2006. február 21., kedd

Gróf Erzsébet: Tisztelt Szervezők,

nem tudom, hogyan kerülhet arra sor, hogy cinkefőző v ersenyt rendezzenek!
Mi ez a rendezvény és miért gondolják, hogy a cinkéket írtani kell? Én a kis kertemben egész télen sok-sok pénzért etetem őket és a többi madarakat, tehát felháborít egy ilyen rendezvény!

Gróf Erzsébet

2006. február 21., kedd

fincim: Jókívánság

Isteni a cinkefőző-program gyermekkoromból a nagymamám nyárikonyhájánk az illatát idézik a standok. A Főző Nénik bűbájosak, az étkek fölségesek, a gyorséttermek a nyomukba sem érnek.az idén nagy-családostul megyünk.Addig is sok sikert a szervezőknek!

2006. január 13., péntek

Hitman: B.U.É.K.

Boldog Új évet NÉMETH CSABÁNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2006. január 03., kedd

Judit: B.U.É.K.

Boldog Új évet minden kedves Szatmárcsekei lakosnak! Érdeklődöm, hogy lehet-e valakitől utánvéttel cukormentes somlekvárt rendelni!
Köszönöm!
Judit

2006. január 03., kedd

 

Megjelenített bejegyzések száma 10. oldal / 13
Powered by Phoca Guestbook

protech logouj© 2007 - 2012  Minden jog fenntartva.