header

  • images/szatmarcseke_slide/slide01.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide02.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide03.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide05.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide06.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide07.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide08.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide09.png

Franciaországi vendégszereplés

 2010. augusztus 11-tõl augusztus 16-ig a Lá PIBOLE Saintongeais folklórcsoportja meghívására kulturális és testvérkapcsolat kiépítésére a Franciaországbeli Courcouryba látogatott el a Szatmárcsekei néptánc csoport és a Polgármesteri Hivatal delegációja.

A tánccsoport nagy sikerrel vendégszerepelt, több franciaországi fesztiválon néptánctalálkozón, ahol szerb, portugál és franciacsoportokkal együtt léptek fel.

Courcouryban a Polgármesteri Hivatalban Eric Bogot és Sarkady Pál polgármester ünnepélyes keretek között a két település nevében aláírta az elõzetes együttmûködési megállapodást, melyben rögzítették, hogy a két vidék hagyományaival, népmûvészetével megismertetik egymást, és tartós baráti kapcsolatot kötnek.
Látogatásuk során megismerkedtek az Atlanti óceán partvidékével, Cognac városában a híres Maison Martell pincészetnél mûsort adtak az odalátogató turistáknak.

Saintes szép városában a Maison de ret Providence öregotthont látogatták meg, ahol ízelítõt adtak a magyar népdalokból, a táncos lábúak megmutatták a magyar virtust, szatmári verbunkot, lassú és friss csárdást jártak.

A néptánc csoport fellépet a vendéglátók LIBA FESZTIVÁLJÁN, ahol a magyar csoport szilvalekvárt, mézet, aszalt meggyet szatmári szilvapálinkát kóstoltatott a francia vendégekkel.
Kellemes idõben utaztak végig a Francia Riviérán, Cannesban megnézték a fesztiválpalotát, Nizzában a Földközi-tengerben gyönyörködhettek, fürödhettek, Monaccóban megtekintették a hercegi palotát, Monte-Carlóban a kaszinót és környékének csodálatos palotáit.

Rengeteg szebbnél-szebb látnivalóval, mozgalmas fellépések élményével gazdagodva érkeztek haza.

Vissza

© 2021 CK média