header

  • images/szatmarcseke_slide/slide01.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide02.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide03.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide05.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide06.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide07.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide08.png
  • images/szatmarcseke_slide/slide09.png

Böllérversenyen I. helyezést értünk el...

 Testvértelepülésünk meghívására utaztunk el Dunántúlra, ahol másodszor tartott böllérversenyt 2009. december 05-én a Tolna megyében található Attala község önkormányzata. Az idei program különlegességét az adta, hogy az új, pályázati pénzbõl épült piacteret is a szombati disznótorral avatták.

A jó hangulatból nem volt hiány egyik csapat asztalánál sem. A dombóvári Rutin Kft. daloló bölléreit a helyi elõadómûvész harmonikával kísérte. Közben azért persze dolgoztak, ahogy a többi csapat is. A nagy disznókból egyre kisebb húsok, szalonnák, majd hurka-kolbász, sültek, töltött káposzta lett. Étvágygerjesztõ illatfelhõben úszott tehát a környék, a piactér, s a mellette felállított sátrak is. A falu apraja-nagyja is kapott kóstolót, némi lakodalmas-mulatós zenét, meg némi italt is, amit szatmárcsekeiek jó szívvel kínáltak.


A tíz csapatból három vállalta, hogy saját disznót hoz, hét állatot pedig Cser Gyula, helyi sertéstenyésztõ ajánlott föl. Az attalai, a kapospulai, a nagyberki és a kurdi önkormányzat csapata mellett az Attaláért Alapítvány, a Szatmárcseke, a dombóvári MSZP, a Magyar Aszfalt, a Rutin Kft. és az Attalai Juniorok versengtek egymással szombaton.

Bodó Imre, a zsûri elnöke elmondta, külön értékelték a perzselést, a bontást, a szalonnák, húsok formáját, a csapatok összeszokottságát, a hurka és kolbász ízét. Délutánra kiderült, a disznóvágásban igen rutinos szatmárcsekei csapat nyerte a 2. Attalai Böllérversenyt, a második helyen a Kurdi önkormányzat, a harmadik helyen pedig Nagyberki csapata végzett.

A Szatmárcsekei csapat szeretete, jó hangulata, a barátság, amelyekbõl egy-egy marékkal került az ételekbe „gyõzött”.

Vissza

© 2021 CK média